Nem is gondolnánk, de mandula egy igazi szuperételnek tekinthető. Könnyedén beszerezhető és akár önmagában is elrágcsálható, de bátran adható salátákhoz, süteményekhez, hiszen az íze igazán különleges. Vaj, olaj és liszt is készíthető belőle, amelyeket még könnyebben fel tudunk használni a mindennapi étkezésünkhöz. Milyen előnyökkel rendelkezik a natúr mandula rendszeres fogyasztása?
Rendkívül jót tesz a szervezetnek, hiszen egyszeresen telített zsírokban gazdag, éppen ezért csökkenti a szervezetben lévő magas koleszterinszintet. A fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, hiszen kalóriatartalma igen magas. Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a natúr mandula, hiszen megelőzi a betegséggel járó komplikációk kialakulását.
Segíti a glükóz termelését és felszívódását. Megkönnyíti a nők menopauza előtti időszakát. A natúr mandula magnéziumban gazdag, így csökkenti a szívroham kockázatát, szinten tartja a vérnyomást és serkenti a vérkeringést. A szív egészségének megőrzésére is fogyasztható, ebben az esetben naponta egy marék mandulát érdemes elrágcsálni.