Egy igazán laktató ebéd után, nem árthat egy kevés desszert elfogyasztása sem. Természetesen ahhoz, hogy kellően finom legyen az ital vagy éppen a sütemény, megfelelő mértékben kell azt ízesíteni, akár vanília szósz bizonyos mértékű hozzáadásával. Kevesen tudják, de ez a kimondottan közkedvelt finomság egy orchidea fajnak a termése, amit eredetileg Mexikóban fedeztek fel.
A hatalmas utat bejáró termék aztán lassan meghódította az egész világot. A vanília szósz remekül felhasználható különböző koktélok, kávék és más italoknak a varázslatossá tételéhez. Gyakran úgy vélik egyesek, hogy a csokoládé az a vaníliának az ellentétes párja, de ez nem igazán van így.
Kezdetekben főként csokik mellé fogyasztották, aztán önálló életre kelt és alaposan kinőtte magát. Manapság már annyira elterjedt lett, hogy a vanília szósz nem hiányzik egyetlen kávézó és cukrászda raktárából sem. Adjuk át magunkat a fenséges harmóniának és kényeztessük ízlelőbimbóinkat, amikor csak lehetőségünk nyílik minderre! Élezzük ki a kellemes ízeket!